DRUKVATEN

MARITIEM

LUCHT- EN RUIMTEVAART

CRYOGENE VATEN

Met loW8 als dochterbedrijf is ALE diep verwikkeld in de mogelijkheden van composieten drukvaten. Met de implementatie van droogwikkelen heeft ALE een innovatieve cilinder op de markt gebracht die uitblinkt in het lichte gewicht en veiligheid, verpakt in een unieke vormgeving die aangepast kan worden naar de wensen van de klant.

Door kennis van composieten en ervaring in lichtgewicht, is ALE delft sinds 1995 ook betrokken in de maritieme sector. In onder andere de superjacht bouw ondersteunt ALE diverse werven met de beheersing van het gewicht in alle fases van de bouw. De werkwijze van ALE levert inzicht in het uiteindelijke gewicht waardoor onderbouwde afwegingen en een vertrouwen in het eindgewicht zorgen voor een kosteneffici├źnte bouw zonder grote verassingen.

Met diverse afgeronde projecten in de luchtvaartsector, is ALE een partij met veel interne kennis over materialen, de bijbehorende (FEM) analyses en het testen hiervan.

Sinds 2019 is ALE Delft verwikkeld in het onderzoek naar cryogene vaten, waarbij in samenwerking met de (groot)transport en automotive industrie nieuwe technieken worden ontwikkeld om cryogene vaten, gebruikt bij onder andere het vervoer van vloeibare waterstof, stikstof en zuurstof.